kursus…

Published February 23, 2009 by zakiahnizuan

askm…

sy br blk dr kelas…kelas bridging td..kelam kabut gk td..nota x prepare,tajuk 2 pun x study lg..even tajuk matrik je,tp lgsg x de dlm kpala ttg tajuk matrik..ala2 mcm x penah blajar je..sedangkan dh penah bljar wtu matrikulasi n 1st year kt usm..tp blank giler..dengan masa yg ada sejam sebelum mula kelas,sy pun study la sket2 yg nk mgjar td je…nsb kelas brjlan lancar..suma student mcm blh buat..sbnrnyer dlm ati,risau sgt2…bebudak 2 nmpk mcm blh,tp bl mai test je..msti x mncapai target yg sy nk…2 la kan..don’t judge a book by its cover..even nmpk cm ok,tp kita x tau isi nyer cmne..huhuhu..

ok kita brbalik pd tajuk post ‘kursus’…huhuhu x syok nyer p kursus!

last week sy ada kursus kt putra brasmana hotel,kuala perlis..5 min je nk ke jeti kuala perlis dgn brjalan kaki..hatiku n kwn2 ku membuak2 dh nie nk p langkawi sbb dkt giler ngan jeti..jd kitorg pun mntk la kt urusetia pack kan sket wtu supaya leh la kami p langkawi sepetang jap.sebab mlm dh x de kelas kuliah dh.so kitorg igt nk pindahkan kuliah petang  kpd malam..hati dh mula brbunga2 nk p nie tp malangnyer pihak urusetia x nk uat pindaan sbb gara2 x de  bilik tuk penceramah.kitorg dh pelawa penceramah 2 gna bilik kitorg,n kitorg share la bilik..tp pihak urusetia,x nk consider gk..benci i..bkn depa yg ssh pun,kami nie je yg nk kna share bilik..depa x yah pun x pe..tp ntah la..sengal!!! n yg geram sgt2 2,ursetia 2 yg beria2 nk uat kuliah petang,last2 depa yg g tido dlm bilik wtu time kuliah..ursetia apa nyer cmtu?smpai kami tepon,x nk angkat siap reject lg call..hati makin benggang la..myampah rs nk ckp ngan pihak ursetia 2..even rakan2 ofis gk..huh..benci!dgn hati yg merah menyala,mlm 2 kami pun amik keputsan nk g jln2..tp kete ada 1 je..kete kelisa kak fizah..kami yg ada 6 org nie,bersesak2 dlm kete 2..x kira dh time 2,janji leh jln gk..letih rs nyer kalu kursus tido je..baik tido kt umah..ada gk ‘bantal peluk’.ini x de pun..huhuhu..so kami pun brtolak la ke pekan kangar..n kitorg jmpa pe tau..hahaha…’ANEKA’..ala2 mcm kedai runcit yg besar gitu..itu pun kami terjah masuk sbb frust sgt x leh p langkawi..beli jgk coklat..huhuhu sdh btl..pastu abis ‘brshopping’  br la kami blk smula kt kuala perlis..

esok nyer hari penutup kursus..sy igt nk blk kmpg,jd sy roger ‘bos’ sy yg sy tunggu dia kt umah ibu ku je..dia ckp ok..pe lg sronok bkn main lg..rindu nyer kt adik zakwan..dh dkt sebulan x jmpa n main2 ngan dia..bl dh blk,adus rs x mau lps dia..suami ku pun sama..tp adik zakwan lbh sk men ngan suami ku lg sbb beliau melyan dia lasak2 sket..emm rindu nyer kt dia..x sabar nk jmpa dia jumaat nie plak..family ku n family beliau nk dtg ke rumah kami sbb nk g jln2…x sbr nye…k lah..nk mkn lak lah..lapo..huhuhu..k…da..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: