geram nyer…….

Published February 26, 2009 by zakiahnizuan

entry kali nie membuatkan sy geram sgt…

semalam gaji org kerajaan kan msk,tp bulan nie rezeki sy lbh sket..duit back-dated elaun perumahan yg sepatutnyer msk bln 12 lps,br je dimasukkan bln nie..so sy igt nk belanja la suami yg trsyg..jd awl2 lg sy msg dia,ajak dia mkn kt luar n nk tgk upin n ipin skali..tingin sgt2 nk tgk..then dia kata ok..

petang semalam sy blk keje lwt sket,dlm 6.45 ptg br bertolak blk dr ofis..around kul 7 br sampai umah..sbb byk keje nk uat n kelas pack sgt2..dh la mmg x bape sk ari rabu, x tau la nape…dalam bbrp minit lps 2,beliau pun sampai umah..sambut beliau mcm biasa dgn hati yg truja sgt2…so sy decide nk mkn kt rasa mas jusco sbb lps 2 leh la p tgk upin n ipin kan..wtu kami sampai kt rasa mas,kami trserempak ngan KJ n family nyer..so lps2 mkn,kami pun naik la kt wayang .sblm 2,kak fzah ckp,upin n ipin pkul 9.45 mlm.dlm 9.30 kami pun naik la tp tgk2 upin n ipin pkul 11.10 mlm..rupa2 nyer kami dh trlps..uwaaaa!!! utk ari rabu,upin n ipin pkul 9.00 mlm..sdh nyer hati..pastu suami ku kata lah “kiah amik la tiket 2,kita blk dl,pasni kita dtg blk” . sy pun dgn sk hati nyer amik 2 tiket..hari nie kan hari sy blanja beliau..jd sy la yg g membeli nyer..tp wtu nk turun escalator 2,beliau bising2 kt sy..”esk pg msti abg bgn lwt lg.td dh la bgn lwt dh.msti kna denda duty 3 hari.kalu abg x blk 3 hari 2,mksd nyer abg kna duty la 2. dh la esk nk kna hantar keje n x siap lg pun.” dh la memek muka nyer mcm myalahkan sy,sy x kejutkan dia pg td n ajak dia keluar bl time byk keje..sblm 2, x kata pe2 pun,kata ok je..kalu x nk,ckp la awl2..ini x,bl dh sampai,beli dh tiket br nk ckp…rs cm nk bg je ‘kasut’..nsb beliau suami ku..kalu x,lm dh kna..

sy nie time 2 beliau kata cmtu, dh trasa ati sgt2 dh nie.sy tya la dia “abg slhkan kiah ke?”..dia seperti biasa,akan deny la kan..tp memek muka mgatakan sebalik nyer..sy dgn ati merah myala,mntk nk drive kete blk sbb x nk dia drive kete sy..slps 2,sy diam seribu bahasa..dr sy bkak pintu keta sampai la jejak kaki kt umah,sepatah pun sy x brckp..geram sgt..mata dh brkaca nk menangis..tp disbbkn x nk nangis dpn beliau,sy diam seribu bhsa..konon2 macho la 2,tp x pun..sampai je kt umah,sy kunci semua pintu rumah,iron bj keje, solat insyak n salin bj tido n trus tido.time 2 br pkul 10 mlm..mrajuk punya pasal..sanggup msk tido awl,sdgkan x la mgntuk pun n x penah tido awl pun..

perempuan kalu dh mrajuk,n dh jmpa bantal,pe lg..brjujuran la air mata…n trtido trus n trsedar bl beliau tya nk p ke x tgk wayang..hati dh tawar dh time 2 nk bgn tido  ke,nk tgk wayang ke,ape ke, semua bnda dh tawar ati..menci!menci!menci!..n dlm sayup2 2,sy trdengar beliau mencari2 tiket wayang 2 dr handbag sy…

bl dh pg dgn mata sy yg bengkak2 trnmpk tiket wayang smlm yg sy beli,ada 1 je yg x trusik..brmaksud beliau g tgk cite 2 sorang2!!!..eee…kata byk keje,tp nape g tgk?..brtambah2 bengkak la hati nie..ee..geram nyer..huhuhuhu…

pg nie dtg ofis dgn hati yg bengkak n mata yg bengkak gk..:(

Advertisements

5 comments on “geram nyer…….

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    BARELY SUPERMOMMY

    The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

    ~~Forever In Mind~~

    Sweet Memories

    we're happy together :-)

    semoga Allah memberkati hidup kami

    WordPress.com

    WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

    %d bloggers like this: