~la la la~bukit merah

Published March 11, 2009 by zakiahnizuan

assalamualaikum…

sblm nie sy ckp nk g jln2 ngan family sy kan…jd bulan,nie sy kan dpt rezeki lbh sket..jd igt nk blanja la family sy n family ibu mertua ku..jd bl dh rancang2 kami pun stuju nk p 28.2.09 brsempena birthday ayah(bapa mertua ku)…so dr ptg jumaat dtg lah rombongan mama n mak(mak mertua) dr a.star..2 kete brasingan…dr family ku sendri,atin adik perempuan ku je yg x leh dtg sbb dia ada ujian hari ahad nyer 2…ksian plak kt dia..dia mntk anjakan hari,tp dh rancang dr awl2 lg kan..ssh la plak nk tukar sbb dia mlibatkan byk benda kan…jd,sori la atin..nti2 kita p lain k…

so mlm 2 meriah la umah kami yg kecik 2 ngan 3 family…mak mmg akan amik port sebagai tukang masak la…mama like alwez kalu rmi2 nie dia lbh sk tlg2 je..hehehe…kt umah pun cmtu gk,last2 tetamu yg msk kt kami sbb mama gelabah sket kalu nk msk tuk ramai org..tp kali nie special sket sbb angah(adik kedua suami ku) yg masak kan sayur…knape special,beliau x penah pun msk kalu kt umah sndri sbb ibu mertua nyer yg slalu msk..so kali nie mmg nmpk la shidi(suami angah) mmg brselera giler mkn.sbb gara2 istri trsyg memasak kan..hehehe..sambil dok sibuk2 kt dapur pastu suami ku soh sy g tgk dlm bilik kami…tgk2..ada 2 org ‘tentera’ yg sedang cbuk brmain ngan make up ku…abis karpet hijau tukar jd kaler merah..nsb depa cma jmpa lipstick maybeline je..bkn lipstick skin food ku,kalu x,ku yg menangis nti…mlm 2 tepat pkul 12 mlm,angah g ambik kek tuk besday ayah…agak menarik kerana tuk besday ayah kali nie,suma anak menantu dia ada..so lps acara potong kek,ada upacara suap myuap la plak..tp bkn tuk anak2 dia tp tuk menantu2 dia..so ku n shidi jelah yg ayah suap..hehehe…jgn jeles ye abg..ayah syg kt kiah lg…

awl2 pg esk nyer kami pun brtolak la ke bukit merah…alhamdullilah semua lancar..lps suma dh dpt ‘gelang hikmat’ bukit marah lake town resort,suma pun terpa msk ke tempat men air la…adik zakwan yg plg nmpk sonok sgt2 nk msk…mmg nmpk dia trsenyum n gelak sepanjang kami brjalan nk msk ke waterpark..so bl dh msk,bdk2 la yg plg sonok..adik zakwan men air sampai dia surrender dh ngan air n sampai trtido la..nuyui(anak angah) plak sampai kalu blh nk tido dlm air tp x nk mgaku kalah jgk..mama n mak pun men air sampai puas la…baba n ayah pun sama gk..golongan lelaki plak hilang ntah ke mana tinggal abis anak bini suma p men nda2 yg adventure…diri ku sendri,lbh sk men ngan adik zakwan je..sbb diri ku cpt sakit kepala kalu men panas sket..huhuhu…so dr pg sampai ke petang gk la kami kt sana sampai adik(adikku) brtukar warna..ala2 mcm org kulit hitam dh..mmg la dia dh gelap,ini dh jd double gelap..tp dia pun nmpk happy lah..dia sbnrnyer ssh nk join ngan org,tp bl part men air,blh plak dia in ngan shidi n suami ku…pelik gk sbnrnyer..trpaksa kot sbb nk enjoy kan..

bl blk dr bukit merah 2,kami singgah mkn kt char koteow sg dua,telur dibasuh…hahahaha..ye ke?walahualam..tp 2 tmpt faveret suami ku tuk p mkn..tp tuk diri ku sndri,ku x dpt nk menilai,rs cm biasa je..huhuhuhu…lps maghrib br lah mama n mak konvoi blk 2 kete ke a.star blk..tp alhamdullilah suma org sgt enjoy…

so lps nie diri ku n suami ku brcdg,nk jd kan aktiviti brjln2 nie sbg aktiviti tahunan bg family kami…so nx year ke mana plak ye?…eeehhhmmmm…

 

p/s:nti sy upload gmbr ye sbb kamera ada pd suami ku…:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: