sayang,honey,mama…emmm????

Published March 12, 2009 by zakiahnizuan

aii…morning..

ri nie cm ada mood lak nk menaip2…

entry kali cuma nk tya2 je…pe pangilan awk dgn pasangan awk?…sesetengah pasangan akan memangil pasangan nyer dgn pangilan manja…sayang,honey and etc…comel je kan dgr…skang msyarakat dh lbh open ttg nama pangilan.x kira lah pasangan kekasih ataupun suami isteri..kalu kita tgk ibu ayah kita,kbykan hanya membahasa kan abg bg suami n bagi isteri lbh selesa dgn pangilan nama sendri..seperti yah ke,cheq ke,ti ke..jarang skali kita nk mendgr ayah dan mak kita memanggil sayang n honey kan..

tp bg sy dan suami,sy lbh sk memangil beliau ‘abg’ dia beliau memanggil saya,’kiah’ je..penah jugak kitorg utk ubh nama panggilan,tp blh thn  5 min je..pastu akan kembali semula dgn nama panggilan yg biasa disebut..mcm sy plak,mmg semua org panggil sy dgn ‘kiah’ dr di rumah,skolah sampai lah ke usm..huhuhu..n sy sndri lbh suka membahasakan diri sy sbg ‘kiah’.jd agk ssh utk lidah sy mgubah nama panggilan.kitorg pun dh jd mcm org dl2 lak kan..tp itu lah yg trjadi.hehehe

 

emm..so pe nama pangilan korang tuk pasangan?mgkn blh share ramai2…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: