pangkor…pangkor…

Published May 5, 2009 by zakiahnizuan

aiii….salam semua…

hehehehe…i dh p holiday!!!!alhamdulilah…dpt jugak g holiday even kejap je..

balik umah,i gedik2 dok mgajak dia g holiday..konon2 tensen..pastu dia pun kata,dia pun tensen gk sbb br abis exam kan…hehehehe..brbunga2 la ati sy…tp kita nk kemana ek?ehmmm…

jumaat kan cuti hari perkerja..jd kita yg brgelar pekerja,x leh brkerja!kita kna cuti..hehehe..pagi 2 br lah kami nekad tuk g ke lumut!nk g mandi2 pantai n tido sn..yea!!!!sy sk pantai..sk sgt3…

so jumaat 2,lps sy grg nuget n kopok,kami pun brtolak ke lumut lbh kurang pukul 10pg..msk highway n kuar ikt chengkat jering n trus msk jln biasa..dgn brpandukan peta(cewah,pulun cap kura tgk peta 2) akhirnya kami sampai ke lumut lbh kurang pkul 1 ptg..

pastu kami pun igt nk g pangkor trus lah alang2 dh kt lumut kan memandangkan my sayang x penah sampai lg ke pangkor jd sy igt sy nk blanja la dia sbb kali ni sy trasa cm nk blanja dia..

tp….bl tgk kt jeti lumut hari 2,masya Allah..giler punya ramai org..dlm hati,ada ke lg chalet kt sn..jd kami amik kptsn tya je kt agen kt jeti 2..tkt2 kalu gamble kt sn,x dak hotel mau kna tido bwh pokok karang..heheheh

so kitorg pun stuju amik kt agen 2..fuh mhl giler,rm180 tuk 1 chalet,rm50 tuk sewa moto tuk 1 hari..fuh..mhl..tp sbb nk g brjln,i sanggup je..so bl dh suma settle,my sayang g parking kete kt tmpt yg sepatutnyer..bl sampai2 je kt sy tuk naik feri,masam n muncung giler dia…rupa2nyer dia geram kt uncle tmpt parking..mhl giler…1 hari parking,rm20..dia benggang giler…dlm feri pun still lg nmpk muka dia tgh benggang..

bl dh smpai pulau pangkor,moto yg kami sewa dh disediakan..moto kapcai n tunggu hari nk trcabut badan2 dia…sdh giler..x pdn ngan sewa dia..pastu bl naik bukit,ala2 nk kna tuntun(tolak) sendiri je moto 2..x larat nk angkut kami brdua tuk naik bukit..berasap2 dh eksoz dia..dh la sn byk jgk bukit…sdh la bl tgk moto 2…bl dh smpi kt chalet 2,dr luaran nyer comel giler,bl msk dlm…haa…mcm umah tumpangan yg sdh…muka my syg lg2 la merah menyala..sy siap kna perli2 lg, “huh,kalu kita dok hotel kt penang,lg cntik n grand giler kita dh hotel nyer.ni x padan lgsg ngan harga nyer”…dlm ati,ye sy admit..tp nk uat cmne,dh nsb la kot nk dpt  cmtu kan..tp bl nmpk pantai yg jernih membiru,trlupa sekejap pasai facilities yg x cukup 2..n pe yg sy notice,mknan mhl giler,kalu kt telok tempoyak,lg murah n sdp giler…

fuh…kami nie asyik dok membandingkan dgn penang yg facilities nyer yg complete..bl on da way nk blk ke penang,sempat jmpa ngan zie kejap..kurus giler dh dia skang brbanding di usm dl..46kg tuk org yg dh pregnant 4 bln..sy plak yg dl nyer 35kg,naik sampai 41 kg..nie tuk org yg x preggy..kalu pregnant nti,x dpt byg berat sy nak naik sampai berapa lak…huhuhu…x leh byg la…so nie la gmbr kami kt sn…

100_0636

*on da way g lumut*

100_0650

*depan kubu belanda*

100_0659

*my sayang di tgh tiang2*

100_0668

*chalet comel kami*

100_0684

*sk peyuk2*

100_0692

*kt atas feri*

Advertisements

3 comments on “pangkor…pangkor…

  • amboi..xajak pong.!!!ha3..btw tercapai gak hasrat akak tok p holiday kan??..len kali kalu akak p pangkor agi..bagi jer “penumbuk gajah”gedubusshhh..kat oag yg bagi sewa memahal tuh..ha3..

  • nak p pangkor???ha3..susah lar kak..nak lari sekjap dari sabah ne payah..!tambang??aiyooooo..mahal2…tunggu dah nikah ngan en.fazlan kot???senng ckit..he3..dari taiping ke Lumut..terus ke pangkor..ngeh3…

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    BARELY SUPERMOMMY

    The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

    ~~Forever In Mind~~

    Sweet Memories

    we're happy together :-)

    semoga Allah memberkati hidup kami

    WordPress.com

    WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

    %d bloggers like this: