hepi anniversaries sayang

Published May 7, 2009 by zakiahnizuan

salam…

hari nie 7/5/09 genaplah 4 thn sy brkwn dgn suami sy…masih lg tringat bagaimana kami bertemu…sewaktu 2 kami masih lg blajar di universiti..sy di usm dan belaiu di utm..

Ia bermula apabila kwn baik s,picot memperkenalkan no phone beliau pd sy..wtu 2,sy gedik2 lg..tmbh2 bl dpt no phone bdk utm..lg gedik la jdnyer krn sy mmg dh memasang angan2 nk pakwe dr utm..huhuhu..tup2 dpt..sy dgn sk hati memiss call nyer(wtu 2 missed call je yg mampu)..dr saat 2,sy slalu sgt mendapat missed call dr beliau…wtu 2,sy masih lg x tau siapa empunya nombor sbb picot cma bg nombor je,nama dia x bg..sy pun sengal,x mntk!hehehe..bl dh buhsan sgt ngan mamat dok missed call yg x kira masa nie,br lah sy brtanya siapa empunya nombor,tp dia hanya memperkenalkan diri dia sbg izuan shj…

drpd detik itu,kami brkawan secara sms selama 2 thn sehingga lah saya 2nd year di usm n dia melamar sy tuk jd awek angkat dia…dush ada ke istilah awek angkat?tp yg pasti ye,sy penah ada pakwe angkat..hehehe..tp time 2 x penah lg brjmpa dgn si empunya badan 2..sampai lah cuti akhir sem tuk 2nd year sblm beralih sidang pengajian…

kami brjumpa kerana ditakdirkan praktikal brsama2 di telekom msia (TM Berhad)dr itu lah kami brtentang 2 mata..wtu 2,dia still lg kurus n macho..skang nie pun macho gk tp ‘comel’…hehehehe..dr prtemuan itu,dia melamar sy tuk jd isteri dia..tp pd wtu itu,hati sy begitu ssh tuk menerima kehadiran dia di dlm hati sy..sy mgambil ms yg agk lm tuk mngata ‘yes,i do’ p nya…tp pd 7.5.09,hati sy tiba2 trbuka utk menerima diri nya pada pukul 2 pagi sy memberi jawapan…tp hubungan kami hanya utk sebulan shj krn sy ssh nk menerima diri beliau seadanya..tp even kami break up,ttp beliau ttp mgambil berat trhadap diri sy,slalu menemani sy even sy ssh..swtu itu,sy trasa trsentuh sgt dgn sikap beliau yg sikit pun x trhiris hati,trus menerus mndekati sy even sy ssh menerima dia.. tp dr hari ke hari,hati sy skit skit dpt menerima kehadiran diri dia n btl2 dpt menerima diri nyer dgn sepenuh hati sy…

genap 2 thn stgh,kami mengikat tali pertunangan sblm beliau pergi kursus di KL dan selepas 8 bln brtunang,kami pun brkahwin pd 20.08.2008 dan menyambut menantu pd 23.8.08..

hari ini,usia perkahwinan kami br mginjak 9 bln..dan harap2 perhubungan kami akan berkekalan..untuk abg,abg sntiasa akan jd best friend kiah aka my love 1 smpi bl2.. 

100_0138

*cincin pertunangan yg mgikat hati kami*

p8200107

*selepas sah brgelar istri pd noorizuan.beliau myerahkan mas kahwin rm5084 tunai..huhuhu mata bengkak sbb contact lense x leh msk gara2 sblm g akad nikah,tlg2 org mrewang*

12899504828804l

*wtu awl2 knal..masing2 kurus2 lg..hehehehe..mis dis moment*

20-08-08_1226

*kndri disebelah sy*

1_560433159l

*kndri disebelah beliau*

100_0717

*bear tuk sy sbg peneman dikala beliau outstation.br dpt smlm sbg hadiah anniversary…hehehehe*

Advertisements

11 comments on “hepi anniversaries sayang

  • dr segi fizikal nyer x sma lgsg la ming…wan 90kg dia 2 beberapa gram je..marah2 blh la lempaq2 bnda 2..kalu mrh kt wan,x leh nk lempaq2 la…sbb dia berat giler…hahahahaha

  • kak msk pe yg kak sk mkn je…hehehe..x tau la adik..skang nie kak dok kna mrh sbb slalu bg dia mkn..adus pening kpla kak,slalu nyer suami akan mrh kalu istri dia x msk..nie trbalik plak,kak kna mrh kalu kak msk tuk dia..

  • ha3…kalu mcm 2..cuba akak xmasak dlm sehari..baru tau..konfirm kebulur.!ha..tyme 2 baru nak pjuk2 akak nak suh masak..masa 2 lar akak amik kesempatan..boley demand2 ckit..toink.![ajaran sesat nieh!]

  • hehehe
    kak 2 mmg kuat mkn
    tp bdn xnaik
    eh slh
    bdn kak dh naik..
    brt abg sm ngn 9 beg beras 2
    hehehhe
    jgb mrh r abg
    atin lwk ja
    hahhhahah

  • hahahha….
    payah2…camna ni…masak pon salah
    xmasak pong xleh.
    heheh…kiah bg iwan makan nasik n ngan ikan kering je la
    mst dia boring..then maleh nak mkn bnyk dah.
    ekekkeke

    *dari pemerhatian – didapati org2 kecik yg suka masak spt kiah dan najah telah berjaya membuktikan mereka juga hebat dlm usaha membesarkan hubby masing2 dan juga diri sendiri selepas berkahwin

    ekekekke

  • mie..ns ngan ikan kering 2 faveret dia..huhuhu..ns mkn budu shj pun x pa…semua sedap tuk dia…cmne 2?hehehe..diri sendiri pun dh naik dh nie…

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    BARELY SUPERMOMMY

    The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

    ~~Forever In Mind~~

    Sweet Memories

    we're happy together :-)

    semoga Allah memberkati hidup kami

    WordPress.com

    WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

    %d bloggers like this: