::hanya pinjaman::

Published May 25, 2009 by zakiahnizuan

salam…selamat pagi..

pg2 nie trasa nk cerita cite sdh plak..huhuhuhu…

semalam dlm pukul 3 ptg gitu,sy dikejutkan ngan call dr hospital seberang jaya..trkejut sy..sbb x penah lg dpt call dr hospital..rupa2 nyer ia berita student sy eksiden..wtu 2 jantung sy trasa trsentap je..x tau nk ckp cmne wtu 2..student sy kemalangan kt ats jmbatan p.pinang..on da way dr penang blk ke poli..wtu 2,dlm kpla sy,beranggapan student sy 2 setakat cedera ringan je kot..sbb doktor 2 ckp dlm keadaan tenang je..

dalam petang cmtu,sy pun nk p la mlwat dia sbb paper sy ari selasa nie,jd sy nk tau jgk cmne keadaan dia,kalu x trk,blh la dia amik paper sy nti..syg jgk sbb carry marks dia agak tunggi..

ptg 2,student sy yg lain pun nk ikt jgk p mlwt,so sy g amik depa dl kt poli pastu br p ke hospital…wtu tgk muka student sy yg eksiden 2,trkejut sy..sbb x sgka rupa2nyer student sy 2 agak trk..separuh muka luka..dh la perempuan..wtu 2 sy trgamam,x tau nk ckp pe ngan dia..seluruh muka bengkak,mata sebelah x leh buka,jari2 tgn pun luka..wtu tgk muka dia,trasa sgt kskitan yg dia alami.x tau nk ckp pe,suma perlakuan sy trasa x kena wtu 2…diharapkn ayuni sabar ye..jgn pk kan sgt pasai exam..jg diri k..

bl gk keadaan ayuni,trigt bekas student sy dr kolej tentera udara dl (dl sy lect kolej tentera udara,kpla batas)..Laskar Udara II mohamad haidar..sewaktu sy mgajar dia,keadaan dia dh smakin baik..ini cerita dr mulut beliau sndri..moga2 jd peringatan buat kita

“dl sy punya muka yg kira agak hensem,dan sy slalu melukakan hati perempuan.dan mmg slalu brtukar2 gf..tp hari2 kita tidak selalunyer indah..suatu hari sy eksiden moto..sy trlanggar bas krn x smpat nk mengelak..dan ditakdirkan,hanya muka sy shj yg parah..bahagian lain,x mgalami ape2 kecederaan..hanya muka!..muka sy trpaksa dimasukkan beberapa puluh skru untk memperbetulkan blk struktur muka sy yg rosak..setiap bulan sy trpaksa ke hospital tuk buat pemeriksaan pd skru2 yg dimasukkan..tp sy redha dan skrg sy lbh sk wajah yg baru sbb sy tidak lg haidar yg dl…”

bl tgk sy tgk keadaan haidar,sy sndri lbh sk muka haidar yg baru brbanding yg lm..mmg agak berbeza muka dia..ttpi muka br beliau lbh manis dr yg lm..sy sndri trasa insaf sbentar dgn kisah haidar..sbb tubuh badan kita adalah pinjaman dan jgn lah kita riak trhadap bnda yg dipinjamkan trhadap kita..

tuk student ITTAs (app 20 n app21)..gudluck in everything u do k..mgkn skang korang tgh interns kt labuan,kuantan,bttworth,johor n kpala batas..buat keje leklok..jgn tido2 lg..hehehe..kalu x,sy starlight awk..n bl korang dh blk ke kpala batasa tuk course tech plak,jgn lupa call sy..kita gather2 lg cm dl k…mkn buah kedondong ramai

tuk haidar,sy sntiasa doakan ksihatan awk..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: