~~rumahku banjir~~

Published September 8, 2009 by zakiahnizuan

salam…shat?

sy alhamdulilah sihat..masih gagah meneruskan puasa di bulan ramdhan ni…selama 18 hari kita brpuasa,sy tinggal sehari je puasa,sbb x brsahur n dh lembik lutut dh sbb hari brkerja sama…alhamdulilah..moga2 dikuatkn diri ku ini tuk mghabiskan saki baki puasa di bulan ramadhan nie…

alhamdulilah gk,sepanjang bulan puasa nie,sy gagah tuk memsak wktu brbuka…mcm2 idea yg kuar kalu bab2 nk mkn nie..semalam tingin gulai daging..jd pe lg,sy buat la..gulai daging,ikan terubuk bakar,sayur kubis, ngan air asam…gigih giler semalam..lgpun cuti kan..so byk la sket juadah yg leh sy msk…sambil2 mkn,sy ckp la kt my sayang..”abg x penah puji pun masakan kiah..sblm kawen je dok puji,lps kawen,buat x tau je”..pastu dia balas..”ermm.. ‘x sedap’ pun..tp abg tambah 2 pinggan”..hihihi..kira sedap ke x ek?x pun dia sj nk amik ati sy bl tgk ns byk lg dlm periuk ek?

n jgn trkejut, cuti ujung minggu lps,sy sgt la rajin..hari 1st cuti, sy kemas2 umah..buang sawang kt kipas,sapu sampah,mop lantai,kemas2 pe2 yg patut..2nd day,sy lipat2 baju yg brbukit bukau 2,bsh kete..3rd day sy kemas bilik sy,salin cadar..bl sy tgk keadaan umah sy,trasa x sabar nk raya lak..trasa aura nk raya lak dlm umah sy…hihihi…

ok ckp pasai umah sy banjir..smlm sblm tido, my sayang bsh baju..so tinggal la mesin 2 brpusing..bl sy bgn dr tido,tgk2 dapur sy penuh ngan air..rupa2 nyer air dr paip melimpah ruah..sampai melimpah ke lantai la..satu hal lak,pg2 dok mengelap lantai..hihihi..dl kt umah lm pun,dh penah banjir..umah br pun banjir gk…hihihihi…

k lah..nk p solat dl..daa

Advertisements

11 comments on “~~rumahku banjir~~

  • Pn Zakiah,i ni army’s wife cam u.I pnh check beg husband i n I tau personel detail ur hubby bcoz depa tu keja skali.U baru kawin semua indah cam i dulu.Pas dpt ank i dpt tau hubby i cari slut masa outstation.Sejak ari tu icuri2 baca sms dia.3 thn I merana salahkn diri bcoz x jaga laki.last 2 month i slow talk ngan dia tapi dia senyap je.Lega dia sedar. But a week later I baca lagi sms curang dia,I naik angin menangis ajak dia p pej agama.(even i tak tau nak wat pa pi sana).My hubby sumpah x nk wat lagi.HATI I YG TERGURIS ni dh remuk redam.Smpai skarang i tak mesra.I idup utk anak i je la ni.Sian dia dpt abah x beriman.
    Pn Zakiah,moral of d story,u msti kna trima kenyataan suatu ari nanti hubby u akan look down n x bosan ngan kita.So,atur strategi dr skarang.Buat reta sebanyak mungkin supaya kita x jatuh saham nnti.

  • Pn Zakiah,i xpnhjumpa u. Accidntly trmpa blog u,i nk share kesedihan hidup bcoz i xtau nk ngadu kt sapa.Kt kwn2 malule.
    Hubby u knl hubby i.Dia lbh bpgkat tntu blh sound directmy hensem hubby tu.U prcaya x ramai army yg cari slut masa outstation ?Itau hotel mana hubby i port.Depa tu prasan power bcoz gov bela depa.U tanya la hubby u. Tp u jgn tension sgt.Nnti dh ada ank u jg body,biar hubby u xde alasan nk cari slut sexy kt town.

  • issy….xkan i nk sebut nama hsbd i,hsbd u offficer tntu dia tau sapa yg slalu outstation kt city.Tp msti dia buat2 xtau.Depa tu ckup jg company depa.U jgn susah ati sgt.Saja2 je i nk inform kat u supaya u tak tkejut sgt bila u alami situasi camni.U jgn ingat lelaki baik xwat maksiat.Kalau u tengok hsbnd i,msti xcaya.Muka innocent abis,rajin solat tp xthn ngan si sexy.I dh lama tau depa suka p urut tp xleh wat apa2.I sindir2 tp dia wat bodo je.Kadand 2 i nyesal kawin army,ati kering.Tp ada jg yg baiknya hsbd i ni.hensem n x baran.
    Kalau u suspect hsbnd u,jgn simpan2.Sound direc je.Biar depa tau kita ni isteri yg educated,sentiasa ada sense.Tak gitu puan ?U jgn tension ye.I nk share story je.Skrg i x risau hsbnd kwin lain cam sesetengah wife,bcoz i dh ada rumah,saving,keta,saham n anak yg comel.Kalau hsbd wat prangai,dia yg rugi. Tol tak ? u pn kena collect dr skarang,bior hsbnd u pkir spuluh kali nk sakitkn ati u,X gitu?

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    BARELY SUPERMOMMY

    The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

    ~~Forever In Mind~~

    Sweet Memories

    we're happy together :-)

    semoga Allah memberkati hidup kami

    WordPress.com

    WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

    %d bloggers like this: