~~zakwan~~

Published December 14, 2009 by zakiahnizuan

salam…

semalam mama n baba dg umah..diorg nk amik adik zakwan..diorg rindu sgt2 dh kt adik kecik ku sorang 2…uwaaa..sdh nyer rs..

10 hari kan dok ngan sy..sebelum2 nie sy cma blk ujung2 minggu je..lain sket rs nyer bl dok ngan kita…bl kita tgk gelagat dia,rs sejuk hati2 yg tgh panas even sbnr nyer nk marah kt dia..tmbh2 bl time dia ‘brkerja’..hehehe..

tp mgkn zakwan di anugerahkan dgn muka yg sntiasa senyum dan hanya akan sebek bl time kita marah dia or ‘puk’ tgn dia bl dia main bnda yg x sepatutnya..huhuhu…2 kot yg membuatkn kita akan sejuk bl kita pandang muka dia…ibu susu dia pun ckp bnda yg sama gk..

zakwan sbnr nyer anak angkat mama..kami amik sejak dr umur 2 hari lg..skrg dh 2 thn dh..cpt btl masa brlalu…tup tap dh msk 2 thn..n dh nk jd ‘pakteh’ dh pun..hehehe…gelaran pakteh 2,zakwan yg pilih sndri..hehehe..pndai ke dia pilih?hehehe..mama anggap mcm dia nk di panggil pakteh…

kalu sy n my sayang blk kmpg,slalu jugak kami bw dia kuar2 jln..n slalu sgt org tya,’anak ke?’ hehehe..so kami iye kan je..kalu ckp adik,mau trbeliak bijik mata org yg brtanya 2 nti..msti dlm kpala otak depa dok pk,bape umur mama skrg plak kan..so nk mudahkan cite,mgaku sbg anak je senang..tp x tau la kalu org2 keliling2 trdgr kalu sy membahasakan diri sy sbg ‘kak’..msti org akan mengganggap sy perasan nk nmpk muda..hahaha..lantak la..dh mmg adik sy kan..

tp normal la, bl kita amik anak angkat,ada jugak sedara2 yg kurang sk..kami trima je bl org ckp buruk2 pasai zakwan..sbb kami tahu,stiap manusia dh ditetapkan dgn rezeki masing2..even kita x tau asal keturunan dia..tp yg pntg kita tawakal pd Allah sbb Dia yg menetapkan rezeki tuk umat manusia Nya..so kita x blh nk agak rezeki bdk 2 cmne..yg pasti semua nye yg baik tuk stiap individu..kita sndri yg nk mencorakkan bagaimana anak 2 sndri..

sedangkan anak kita sndri pun,kita x tau cmne rezeki dia..x tau cmne ms depan dia..kita cma blh mendoakan yg trbaik tuk anak kita…

mama sy slalu ckp,dia sntiasa mndoakan yg trbaik tuk anak2 dia..biar lah x pandai dr segi pelajaran,tp perangai elok n x menderhaka pd ibu bapa…huhuhuhu

luv dis pic..adik nmpk nakal..hehehe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: