kerana TIDAK MAMPU

Published June 3, 2010 by zakiahnizuan

salam..sj trasa nk menulis hari nie…

kdg2 sy brtanya pd diri sy sndri..knape sy breast feed anak sy even skrg byk artificial milk a.k.a formula milk di pasaran?

sy mgaku,kami bukan lah dr kelurga berada tuk memberikan kemewahan pd zafran..kami x mampu nk sediakan barang yg mahal2 untuk nya..even baju2 pun kami cuma belikan yg murah2 je..maafkan ummi syg..ummi x mampu tuk memberikan yg trbaik dr segi material pd zafran..tp insyaAllah ummi akan berikan yg trbaik selagi mampu..

slh satu sbb sy fully breastfeeding pada zafran kerana TIDAK MAMPU!…dgn ini,sy harap sy akan melengkapi bahagian2 yg TIDAK MAMPU itu…dr breastfeeding nilah bonding anak n ibu ssh tuk dipisahkan..bayangkan,blk2 keje je,dia myambut sy dgn senyuman n tidak sabar tuk kling dgn sy sampai dia tido…

zafran x akan betah tuk duduk kalu sy tiada disisi..dipanggil2 sy sekiranyer dia x nmpk kelibat sy..even dia dh tido pun,dia akan trsedar bl sy tiada disisi dia..kdg2 time masak,sy akan mendukung dia kerana dia akan menangis kalu x nmpk kelibat sy di depan dia..dan yg plg sy sk,bl time nk myusu!..kerana dia sntiasa menantikan saat sy myelak baju tuk myusukan dia..time ni lah trpancar pd wajah dia,dia mmg merindui pd nenen dia..hehehe..i like! tmbh2 bl trnmpk mulut comel nyer membuka mulut tuk mnum..eee..geram sgt time 2…

skrg zafran dh masuk 3 bulan,dia dh pandai meniarap sendri tanpa bantuan sesiapa..agak cepat kan.mgkn kerana myusu badan kot..dan skrg,dia sgt la sk buat bunyi kucing..mgkn time pregnant dl,sy sk sembang ngan kucing kot..hehehe

tp yg sy sedih,bl org keliling sy tidak memberikan sokongan trhadap penyusuan susu ibu…tuk baby yg myusu bada,diorg mmg cpt lapar kerana susu badan senang dihadam brbanding susu formula..jd zafran mmg sntiasa nk kling dgn sy setiap masa,tmbh2 time cuti…so akan ada ‘mulut2’ nakal meminta sy tuk berikan nestum @ bubur sbb igt baby sy lapar..x ckp susu..x tahukan diorg,skali pam,sy manage to get 5oz – 10 oz..x kenyang lg ke baby sy nie?trlebih2 kenyang dh..sampaikn dia luahkan blk susu yg dia mnum 2..huhuhu…

keadaan ‘mulut2’ nakal ni lah membuatkan sy geram n takut tuk melepaskan anak sy pd jagaan diorg kerana takut diorg akan memberikan nestum di belakang sy..huhuhu…NO for that untill my baby turn to 6 months old..

Ya Allah kuatkan lah hati hamba mu ini..kerana diri ku memerlukan kekuatan dr Mu Ya Allah…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: