gara-gara kuat berangan

Published June 10, 2011 by zakiahnizuan

asslamualaikum…

hari nie nk cerita apa yg jadi gara2 kuat berangan..sila jgn contohi ye..hehehe

kjadian nie trjadi pagi semalam..pagi2 aktviti saya sibuk ngan si kecik tu..bagun2 ja dia dr tido,sibuk la dia nk buat kerja..rutin dia pg2,cuci toilet!!!waaa..lantak la labu..aslkan dia tak melalak..saya mandi brsama2 ngan kecik..then dh siap2 bagai,angkut beg,kunci pintu nak p kerja and nk hantar zafran g rumah pengasuh dia..jeng jeng jeng elok nk dukung zafran,br perasan.kt tangan ada kunci kereta ja..kunci rumah tak de!!tgk dalam handbang pun tak de…so ada dalam rumah!!!cmno nie???

husband sy kat PD,jauh nyer la nk g ambik kunci..tak leh nk fikir lagi cmne nk buat..so sy g kerja,thumbprint dl,hantar zafran kt pengasuh and then telepon suami saya..cmne nk buat..dia bagi idea cb g tanya ofis pentadbiran kawasan perumahan kami..so sy pun g la..ofis tak bukak lagi..pastu trjumpa ngan pakcik mail bahgian cuci2 bangunan..dia pun tanya,pintu dapur kunci tak..sbb flat kami,blh msk kot pintu dapur..tp kbaykan rumah,dipasangkan dgn grill..trmasuk lah rumah saya..

then g tinjau,alhamdulilah,sy tak tutup pun pintu dapur tu..so pakcik mail p ambik cutter tuk potong padlock yg ada pd grill dapur,masuk dalam rumah,bukak pintu..huhuhu..alhamdulilah..nasib la ada pakcik mail..kalau tak,msti dah kna pecah pintu rumah..

sebenarnya sebelum tu,dalam dok brsiap2 nak p kerja tu..so dok berangan something..sampai lupa semua bnda..dan suami saya juga tgh berangan pada bnda yg sama dan dia tak boleh nk fokus lgsg dalam study dia!sedangkan dia ada exam esok pagi nyer tu..lgsg apa yg di baca nyer tak de dalam otak…uwaaa..kronik dah kami brdua..

nak tau apa yg diangankan tu…kna tunggu di next next entry..hehehe

Advertisements

5 comments on “gara-gara kuat berangan

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    BARELY SUPERMOMMY

    The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

    ~~Forever In Mind~~

    Sweet Memories

    we're happy together :-)

    semoga Allah memberkati hidup kami

    WordPress.com

    WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

    %d bloggers like this: