Archives

All posts for the month September, 2011

entry yg lama terdelay

Published September 15, 2011 by zakiahnizuan

ini gambar masa 16/8/11..time tu sgt la hepi..tp ia tidak berpanjangan..23/8/11..sy mgalami bleeding yg banyak..saya ada pergi jmpa doktor..tp bl scan,tidak kelihatan kantung..time tu mmg tawakal..dan brdoa pada Allah,permudahkan urusan kerja kami dan berikan la petunjuk..pada 24/8/11,di dalam kelas,sy mgalami mcm period pain..nasib tak terlalu sakit..masih blh mgajar seperti biasa..

balik dari kelas,terus sy menuju ke toilet..and mendapati ada 2 bnda di pad..satu bentuk nya seperti uri dan satu lagi seperti kantung..time tu mmg konfiden yg saya dh pun kehilangan my 2nd baby..

saya brtanya pd k.farah memandangkan dia juga pernah mgalami keguguran..then lps sembang2 so sy decide tuk pergi ke hospital lps brbuka puasa..tp sblm tu sempat lg pusing satu carrefour ngan adik atin nk buat kuih raya….hahaha

tp sebenarnya nk mghilangkan perasaan yg tgh blur..brcampur aduk perasaan time tu..

then lps brbuka puasa,sy dh siap2kan barang nk ke hospital..tepon pgasuh zafran..sbb nk tinggalkn zafran dgn pengasuh dia..then pergi hospital trus pergi ke bahagian emergency..

bl dh sampai ke emergency..tetiba trnmpk student sy yg alami eksiden..thawin n fandy dr kelas DKM1B..thawin jatuh moto nk elak dr kereta..luka kat tangan,jari n kaki..

then masuk jumpa doc..n cerita2 apa yg brlaku..then trus dia admit sy msk ward 4,hospital seberang jaya..mlm tu jugak,semua proses dilakukan..membuat TVS(transaginal scan)..then doc tu nmpk mcm ada lebuhan lagi yang tak keluar..lbh kurang 9mm..then dia call senior doc..then diorg decide tak perlu lakukan dnc..sbb lebihan tu blh keluar sendiri…alhamdulilah..bab dgr dnc tu,plg la sy gerun..

so esoknya dh blh keluar ward..so mlm tu tido la sy dlm ward..tak pernah lg tido brmalam di ward..time brsalin zafran dl,tido dlm labour room..hahaha…sy pun tak tau knapa kna tido sana..lps subuh br sy ditolak masuk ke ward..then ptg tu discharge keluar..

ehm..agak buhsan rupanya yer dok kt ward..ehm..patutla org brtambah sakit ye…ehm…ok lah..nti kita sambung lagi ye..

harap2 kemalasan saya akan brkurangan selepas ini ye

Advertisements
BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.