baby

All posts in the baby category

macam-macam cerita…kehkehkeh

Published May 10, 2011 by zakiahnizuan

salam…

lm nyer x update apa2 kt sini..nk kata bz..hehehe..alasan semata2 je tu..tp byk sebenarnyer nk cite..meh kiah cite satu2 la ye..ok kita mula nagn yg nie dulu

last two weeks,sibuk ngan final..final kali nie rasa dasyat sikit..banyak kes peniruan..mcm2 style ada,ada yg siap selak buku,ada yg bw nota..ada yg meniru sbb taku tak dapat A..ehm..tp yg plg kesian,bl ada yg trpaksa tempuh,3 paper dlm masa satu hari..huhuhu..ini lah cabaran bl brgelar seorang pelajar ye..sy dh pernah merasa dl..kdg2 rs takut tuk menghadapi tuk menjadi pelajar semula..huhuhu..peperiksaan la part plg memeritkan bagi seseorang yg brgelar pelajar!..sy nie penakut ngan exam..rs cm nk demam je bl nk msk dewan periksa..huhu..cmno nk sambung master nie weh???!

ok 2nd..cite pasai pyusuan la plak kot ye..sblm nie sy pernah cite ebm sy punah kan..sy diuji lg dgn pam kesayangan sy spectra 3 jatuh then mrajuk..then suction dia x brp nk best sy..so apa yg sy buat..sy perah gna tangan!!!waaa…hanya Allah sj yg tau,betapa lenguh nyer belakang sbb sbb dok tunduk tgk botol susu..tp lm2 rs jatuh cinta plak pd teknik marmet(perah gna tangan)…sy ada medela harmony..tp rs x syok..rs mcm nk let go ja,,tp sapa la nk ambik ye?hehehe..sapa2 nk ambik,bgtau ye..rs cm nk rambat avent isis manual..kahkahakha..nafsu!!!yg syok teknik marmet nie,syok tgk susu memancut2 kluar dr liang2 susu..heaven giler time tu..tmbh2 bl buat tandem nursing..sebelah zafran myusu,sebelah lg sy perah..even dpt dlm 2oz pu,sronok giler dh…then lps tu,sy g hantar servis la spectra 3 kesayangan ku nie…pd sesape yg dok are penang,and nak hantar servis spectra 3 anda,anda blh trus ke tropicana medical center kt jalan masjid negeri..kt sana,ada kedai pyusuan..depa ada sediakan perkhidmatan menservis spectra and ameda..harga pun berpatutan..kiah kena dlm rm45..

ok nk cite pasai my little hero lak…ehm skrg lg byk ragam nyer..dh brusia setahun 2 bulan..makin hari makin cerdik..hehehe..skrg dh dapat kaki,x nk dh org pegang2 tgn nyer..tp mslh nyer,jnis brjalan menonong je..tu yg bahaya..slalu sy sk lepas dia jalan kt tempat permainan dalam jusco..mulut lak skrg,dh mula ikut perkataan yg kita cakap..contohnya : tik(cantik),dap(sedap),nak,mamam(makan),cat,lah(Allah),adeh(adoi)..alhamdulilah…ringan jugak mulut dia..even ada org myatakan anak sy mgkn akan lmbt brcakap sbb dia cpt brjalan..tp sy x stuju ngan statement tu..sbb budak dia ada perkembangan sndri..so dont wori kalau depa lambat dgn sesuatu perkembangan..sbnrnyer sy byk blajar dr adik zakwan..sbb dia salah seorng yg lmbt brcakap..so mama sy hantar dia ke speech therapist di hospital sultanah bahiyah tuk treatment..skrg dh blh dh sikit2..as a parent,kita jgn putus asa pd anak, and sntiasa memberi semangat and harapan pd mereka..contoh mcm adik zakwan..sewaktu usia nyer 3 thn,dia hanya blh kata kipas and mama shj..setelah diberi rangsangan,alhamdulilah dh ada vocab2 lain.lambt,yes lambat..mgkn kunci nyer adalah kesabaran..dr ctu saya blajar tips tuk bg anak cepat cakap..rupa2nyer kita kna rajin main2 ngan pipi baby n slalu communicate ngan dia sambil2 dia bermain..sy sk bk kamus brgambar sambil brcerita..tp zafran suka gambar binatang je..gmbr2 lain,dia x layan sgt..kahkahkahakah…:D..so last week kami bw dia g underwaterworld lgkawi..tgk fish..dia punya la semangat tgk fish,smpai x nk brganjak dr akuarium tu..tp gmbr kt hp hsbnd sy la plak..huhuhu..

ok cite bab hsbnd sy lak..lm nyer la kan x cite pasai dia..asyik2 pasai zafran je kan..kahkahakha..x de benda menarik..hahaha..sori ye abg..tp kiah tau,abg x tau pun add blog kiah nie..n x pernah tau pun pasai blog2 nie..dh mati dh lesen ‘kejuruteraan komputer’ awk tu..hahaha..dia skrg kt PD for three month..tuk kursus G3..nie salah satu kursus tuk knaikan pangkat ke mejar lak..exam alhamdulilah dh lps..so tinggai kursus2 yg penting (mkna nya sy nk kna tinggai sorang2 la tu)huhuhuhu..x suka tau..tp nk buat cmne..tu la kerja dia..then after abis kursus,dia akan brposting di tempat br..iaitu di unit dia sndri KOD kt sg.petani gk..alhamdulilah..lega la jugak sy..sbb dia still lg kerja di belah2 utara..x dpt nk bayang la kalau la dia kna posting kt tmpt2 lain..dilema nyer adakah sy nk ikut jugak..udah la jnis kerja 3 thn je kt satu2 tmpt..sapa nk layan weh kalau sy setiap 3 thn dok brpindah2 tmpt..last2 msti dia soh sy jd officer kt dapur je..kehkehekeh..nak sebenarnya..tp ‘lobang’ hutang lebih dalam dari kemampuan suami sy..ehm..alasan!hahaha..plus sy sbnrnye sk ngan kerja sy skrg..itu yg membuatkan hati terasa berat tuk melepaskan jawatan skrg..tp tak tau dikemudia hari macam mana plak kan…hanya Allah yg Maha Mengetahui..

so setakat nie dl entry yg cerca merba nie ye..jom mkn pisang goreng panas!!!!jemput2

keletah 11 bulan

Published January 27, 2011 by zakiahnizuan

assalamualaikum…

shat?..sy alhamdulilah shat..hari nie nk cite pasai hero tecik sy…dh nk setahun dh dia..skjap sgt masa brlalu..sdgkan sy masih lg tringt semasa di dlm labour room…(cmno nk pregnant lg nie?trauma dl LR masih x hilang2)..hehehe..bl dh mginjak usia 11 bulan nie..uih..dh pandai bebai2 dh hero sy..kdg2 rs nk cubit2 je dia..geram n nk trgelak tgk gelagat dia..eee..jom layan karenah dia..

muka tgh marah kt ummi

brtambah marah sambil menangis

ok stop jap sbb ada iklan kt tv..hehehehe

BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.