~~keje~~

All posts in the ~~keje~~ category

subjek brblogging dalam aplikasi komputer

Published October 4, 2011 by zakiahnizuan

salam..

hari nie just mgajar student BTP 1 tentang blog..hahaha..saja pilih wordpress as the platform..memandangkan saya tak pandai mggunakan blogspot..jakun sikit..adoyai…

tp ok pe wordpress..cuma dia agak skema sikit..tp sy suka sbb senang nak manage..even theme dia mcm ala-ala skema sikit

Advertisements

::short sem::

Published May 16, 2011 by zakiahnizuan

salam…gudmorning semua..hahaha..tetibe je kan..hehehe..

hari nie dh msk minggu ke-2 dlm short sem..alhamdulilah..tak sabar nk abiskan short sem nie..hehehe..mcm bdl2 lak kan..tp tu la kan..kdg2 rs letih la..tmbh2 kalau bd2 just ada 3 org je,,rs x smgt sgt nk mgajar..plus dh pernah dh mgajar depa n sblm nie depa failed ngan sy dlm sbjk yg sama gk..huhuhu..down sgt rsa..sblm nie dh abis tenaga mgjr depa n depa main2 dlm kelas..skrg tgk blk depa..adoyai..ehm..moga2 kali nie akan perubahan positif la tuk depa..

sambil tu..sy nk bg soalan..yg mana satu jawapan di bawah nie yg betul?..hehehe

sila abaikan tulisan yg buruk nie ye..hehehe..

macam-macam cerita…kehkehkeh

Published May 10, 2011 by zakiahnizuan

salam…

lm nyer x update apa2 kt sini..nk kata bz..hehehe..alasan semata2 je tu..tp byk sebenarnyer nk cite..meh kiah cite satu2 la ye..ok kita mula nagn yg nie dulu

last two weeks,sibuk ngan final..final kali nie rasa dasyat sikit..banyak kes peniruan..mcm2 style ada,ada yg siap selak buku,ada yg bw nota..ada yg meniru sbb taku tak dapat A..ehm..tp yg plg kesian,bl ada yg trpaksa tempuh,3 paper dlm masa satu hari..huhuhu..ini lah cabaran bl brgelar seorang pelajar ye..sy dh pernah merasa dl..kdg2 rs takut tuk menghadapi tuk menjadi pelajar semula..huhuhu..peperiksaan la part plg memeritkan bagi seseorang yg brgelar pelajar!..sy nie penakut ngan exam..rs cm nk demam je bl nk msk dewan periksa..huhu..cmno nk sambung master nie weh???!

ok 2nd..cite pasai pyusuan la plak kot ye..sblm nie sy pernah cite ebm sy punah kan..sy diuji lg dgn pam kesayangan sy spectra 3 jatuh then mrajuk..then suction dia x brp nk best sy..so apa yg sy buat..sy perah gna tangan!!!waaa…hanya Allah sj yg tau,betapa lenguh nyer belakang sbb sbb dok tunduk tgk botol susu..tp lm2 rs jatuh cinta plak pd teknik marmet(perah gna tangan)…sy ada medela harmony..tp rs x syok..rs mcm nk let go ja,,tp sapa la nk ambik ye?hehehe..sapa2 nk ambik,bgtau ye..rs cm nk rambat avent isis manual..kahkahakha..nafsu!!!yg syok teknik marmet nie,syok tgk susu memancut2 kluar dr liang2 susu..heaven giler time tu..tmbh2 bl buat tandem nursing..sebelah zafran myusu,sebelah lg sy perah..even dpt dlm 2oz pu,sronok giler dh…then lps tu,sy g hantar servis la spectra 3 kesayangan ku nie…pd sesape yg dok are penang,and nak hantar servis spectra 3 anda,anda blh trus ke tropicana medical center kt jalan masjid negeri..kt sana,ada kedai pyusuan..depa ada sediakan perkhidmatan menservis spectra and ameda..harga pun berpatutan..kiah kena dlm rm45..

ok nk cite pasai my little hero lak…ehm skrg lg byk ragam nyer..dh brusia setahun 2 bulan..makin hari makin cerdik..hehehe..skrg dh dapat kaki,x nk dh org pegang2 tgn nyer..tp mslh nyer,jnis brjalan menonong je..tu yg bahaya..slalu sy sk lepas dia jalan kt tempat permainan dalam jusco..mulut lak skrg,dh mula ikut perkataan yg kita cakap..contohnya : tik(cantik),dap(sedap),nak,mamam(makan),cat,lah(Allah),adeh(adoi)..alhamdulilah…ringan jugak mulut dia..even ada org myatakan anak sy mgkn akan lmbt brcakap sbb dia cpt brjalan..tp sy x stuju ngan statement tu..sbb budak dia ada perkembangan sndri..so dont wori kalau depa lambat dgn sesuatu perkembangan..sbnrnyer sy byk blajar dr adik zakwan..sbb dia salah seorng yg lmbt brcakap..so mama sy hantar dia ke speech therapist di hospital sultanah bahiyah tuk treatment..skrg dh blh dh sikit2..as a parent,kita jgn putus asa pd anak, and sntiasa memberi semangat and harapan pd mereka..contoh mcm adik zakwan..sewaktu usia nyer 3 thn,dia hanya blh kata kipas and mama shj..setelah diberi rangsangan,alhamdulilah dh ada vocab2 lain.lambt,yes lambat..mgkn kunci nyer adalah kesabaran..dr ctu saya blajar tips tuk bg anak cepat cakap..rupa2nyer kita kna rajin main2 ngan pipi baby n slalu communicate ngan dia sambil2 dia bermain..sy sk bk kamus brgambar sambil brcerita..tp zafran suka gambar binatang je..gmbr2 lain,dia x layan sgt..kahkahkahakah…:D..so last week kami bw dia g underwaterworld lgkawi..tgk fish..dia punya la semangat tgk fish,smpai x nk brganjak dr akuarium tu..tp gmbr kt hp hsbnd sy la plak..huhuhu..

ok cite bab hsbnd sy lak..lm nyer la kan x cite pasai dia..asyik2 pasai zafran je kan..kahkahakha..x de benda menarik..hahaha..sori ye abg..tp kiah tau,abg x tau pun add blog kiah nie..n x pernah tau pun pasai blog2 nie..dh mati dh lesen ‘kejuruteraan komputer’ awk tu..hahaha..dia skrg kt PD for three month..tuk kursus G3..nie salah satu kursus tuk knaikan pangkat ke mejar lak..exam alhamdulilah dh lps..so tinggai kursus2 yg penting (mkna nya sy nk kna tinggai sorang2 la tu)huhuhuhu..x suka tau..tp nk buat cmne..tu la kerja dia..then after abis kursus,dia akan brposting di tempat br..iaitu di unit dia sndri KOD kt sg.petani gk..alhamdulilah..lega la jugak sy..sbb dia still lg kerja di belah2 utara..x dpt nk bayang la kalau la dia kna posting kt tmpt2 lain..dilema nyer adakah sy nk ikut jugak..udah la jnis kerja 3 thn je kt satu2 tmpt..sapa nk layan weh kalau sy setiap 3 thn dok brpindah2 tmpt..last2 msti dia soh sy jd officer kt dapur je..kehkehekeh..nak sebenarnya..tp ‘lobang’ hutang lebih dalam dari kemampuan suami sy..ehm..alasan!hahaha..plus sy sbnrnye sk ngan kerja sy skrg..itu yg membuatkan hati terasa berat tuk melepaskan jawatan skrg..tp tak tau dikemudia hari macam mana plak kan…hanya Allah yg Maha Mengetahui..

so setakat nie dl entry yg cerca merba nie ye..jom mkn pisang goreng panas!!!!jemput2

ermmm???…saya tak pandai mgajar kot…

Published February 11, 2011 by zakiahnizuan

assalamualaikum…

ujung minggu br nk leh post cite..wuawuawua….adoi la..minggu nie sy sibuk memarking ujian bdk2..menimbun2..cuti sem lps dok sakit2,so x de mood nk mgarang pe2..nie pun mood suam2 kuku je..bl tgk markah bdk2, Ya Allah..teruk2…

trasa sem nie mcm x reti mgajar ja..kelas sains,separuh failed..adoi la..sedangkan sem lps,nak ada yg failed pun susah..sem nie cm hapa lg..mmg sy x pandai mgajar la..kertas maths pun sama..adoi..sy kna buat perubahan nie..tp buntu..x tau nk buat cmne..sem nie lak segala penilaian mgikut AST,so cm skema la sikit..sbb stiap bab dinilai dgn lain2 cara..so sem nie br nk mula memahami sistem penilaian baru..ke saya baik sgt ngan bdk2@bdk2 x buat latihan yg saya bg…ermmm?????…cmno nie???

blh tlg bg idea sikit cmno nk buat?

ihsan dr en.google..huhuhuh

konvokesyan politeknik seberang perai kali ke-9

Published April 14, 2009 by zakiahnizuan

assalamualaikum…

ari nie rs maleh sgt nk mgajar…keletihan 3 hari konvo lps still lg trasa..semalam ari last konvo..nie tuk pertama kali konvo psp dibuat 3 hari brturut2 dmulai dengan graduan dr jabatan kejuruteraan elektrik,kemudian jabatan perdagagan dan yg trakhir dgn jabatan kejuruteraan mekanikal..

tuk jabatan sy sndri,kami di assign sebagai penyambut tetamu bg semua jabatan sbb kami nie jabatan sokongan je..jd setelah dibahagi2 tugas,sy ditugaskan sbg penyambut tetamu tuk jabatan mekanikal.

menarik jgk sbnr nye bl jd penyambut tetamu nie..kita leh tgk pelbagai gelagat org…sronok sgt tgk riak muka ibu bapa yg datang..msti dlm hati depa,trpalit rs bangga n sronok sbb anak nyer dh tamat belajar dgn jaya nyer..

bnda yg sama mama rs kan,bl sy grad dl 2006 di usm..begitu semangat beliau menyediakn bj utk sy utk pki utk ambik scroll 2 nti…tq mama…

 penyambut tetamu utk jkm

nie lah penyambut tetamu untk jkm…:) kecuali kak farah yg brtudung hijau lumut…hehehe..sj je dia nk nyibuk2 dlm gmbr..sori k.farah…

::pagi2 yang indah::

Published April 1, 2009 by zakiahnizuan

assalamualaikum…gud morning…

ari nie ari rabu..huhuhu..ari yg sy kurang gemari…nk tahu nape sy rs cmtu?..sebab ari rabu ada subjek yg sy x sk..iaitu KO-KURIKULUM!!!!

huhuhu..sy x sk..menci sgt2..kalu dl dpt kelab rekacipta,sy truja jgk..tp kali nie dpt kelab komputer…

haa??? komputer??? sy nie buta IT..lg2 la..bl dpt kelab nie,rs blur jap…tp rs2 nyer2 1 sem gk nk blur..nsb la kontrak tuk jd pengerusi kelab komputer,setakat sem nie je..fuhh lega sgt2..

dh bape minggu dh uat aktvti yg membosankan je..buat dokementari,cari maklumat..itu jelah..kalu la sy nie tau pasai IT,msti menarik..ini x reti,jd kelab sy mnjadi kelab yg membosankan..

huhuhu..jd minggu nie sy cadang nk buat aktvti mengformat komputer…tp mslh nyer..sy x reti nk format komputer!!!! uwaaaa…mncari mslh btl la sy nie..mula2 igt nk blajar kt technician ict,pastu disebabkan depa cbuk,jd x sempat nk blajar..so igt nk blajar kt bos sy la..

so smlm,sy pun mennunggu la bos ksyangan sy. tepon2 dia,tgk2 dia kt padang golf!!! tgh men golf..bl ms plak dia blajar men golf nie???pelik nyer…kayu golf pun x de…jgn kata kayu golf,bola golf pun x dak..pelik nyer…rupa2 nyer dia ada aktvti kt kem..kna men golf..tp dia kata x menarik pun men golf 2..brjemur tgh panas je..n dia mmg already dh gelap kan..btmbh2 la smlm..

lps maghrib,dia sampai umah…sy pun ngan x sbr2 nyer nk mntk tunjuk ajar sifu…nk mntk dia mgjar cmne nk format komputer memandangkan dia adalah graduan UTM-ATMA course kejuruteraan komputer..so ptt nyer dia tau la kan..hehehe..sy pun ngan truja nyer install kan dl virtual pc sbb x nk suma data hilang lps format nti..lps suma siap,sy pun panggil la bos sy tuk mgjr sy n x sgka nyer sy dia mgjr sy mcm cikgu komputer yg mgjar..x sgka,dlm sifat ketenteraan dia 2,sbnr nyer dia blh mgajar..truja sy bljar kt dia..hehehe..

so satg pkul, 2.15 saya nk kna mgjar dh nk format komputer..hahaha..blh ke x ek?tgk2 satg student yg mgjar sy plak..haru biru 2…ermmmm

BARELY SUPERMOMMY

The (mis)adventures of me coping with mommyhood and life..

~~Forever In Mind~~

Sweet Memories

we're happy together :-)

semoga Allah memberkati hidup kami

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.